.com.hr domene

Upravljanje .hr domenama dodijeljeno je CARNet-u, koji je centralni registar .hr domena. Na stranicama CARNet-a možete pročitati Pravilnik za registraciju .hr domena.
ORBIS d.o.o. ovlašteni je Carnetov registrar za .hr i .com.hr domene.

Od 1.7.2010 postoje besplatne i naplatne .hr domene.

Sve o registraciji besplatne .hr domene pročitajte na stranici za besplatne domene .hr, o naplatnim .hr na stranici o naplatnim .hr domenama, a na ovoj stranici pročitajte sve bitno o .com.hr.domenama

.COM.HR DOMENA

Naplatne domene s nastavkom .com.hr mogu registrirati pravne i fizičke osobe sa adresom u HR na koju mogu primati pisma, bez ograničenja u broju domena. Znači .com.hr domene mogu registrirati i stranci, strane firme, bez obzira što nemaju OIB. Domenu mogu registrirati preko nas.

Naziv .com.hr domene svatko bira po svojoj želji, a registracija domene radi se online, bez papirologije. Ukoliko je domena slobodna i u skladu s pravilnikom može biti Vaša u roku par minuta nakon što primimo uplatu (ili dokaz uplate) ili čak i brže, ako plaćate kreditnom karticom (prihvaćamo American, Diners, Mastercard i Visa kartice, te Moneybookers i PayPal.

NAPOMENA: Naši klijenti putem Orbis portala samostalno upravljaju podacima .com.hr domena (kontakt info, DNS zapis, zaključavanje/otključavanje domene) u realnom vremenu. Tu mogućnost ne pružaju svi registrari! A ukoliko domenom ne upravljate sami tada ovisite o nečijoj dobroj volji, da li će htjeti i kad će htjeti ažurirati podatke domene!

Pravilnik za registraciju .hr domena odredjuje CARNet. Pravilnik i uvjete o registraciji besplatne domene možete pročitati ovdje.
Link za narudžbu domene

Osnovna pravila za registraciju .com.hr domena

Naziv domene sastoji se od niza od najmanje 3, a najviše 63 znaka koje čine:

– slova engleske abecede, pri čemu nema razlike između velikih i malih slova;
– brojevi 0-9, s time da barem jedan znak u nazivu mora biti slovo;
– znak crtice (minus)(-), pri čemu crtica ne smije biti ni prvi ni posljednji znak u nazivu, niti se smije pojavljivati na dva uzastopna mjesta

Registracija naplatne domene traje par minuta od ažuriranja uplate.
Za sve sporove oko imena .hr domena nadležan je CarNET.

Želim provjeriti domenu, naručiti usluge