.com .biz .info .net .org

com-pwb-verisign.com domene

Domene s nastavkom .com su najpopularnije domene na svijetu, globalni su standard za online poslovanje.

VAŽNA NOVOST (od 1.1.2014.)

Za sve nove domene, te za promjene kontakt podataka registranta domene, američki registar traži autorizaciju koja se provodi na jednostavan način – na Email registranta šalje se Email s linkom za autorizaciju (vrijedi 15 dana) i traži se potvrda registracija domene ili promjena kontakt informacija registranta.

U slučaju da se autorizacija ne potvrdi domena neće biti registrirana, odnosno podaci neće biti promijenjeni.

 

net-pwb-verisign

Domene .net prepoznatljive su i etablirane na Internetu. Poslije .com domena najpopularnije su na svijetu, te čest odabir za imena domena.

 

Kako registrirati .com .net .info .org .biz domenu? Registracija domena .com .net .info .biz .org provodi se online, na ovom linku. Ukoliko je domena koju želite slobodna možete upisati narudžbu, uplatiti, uplatu faksirati (ili platiti karticom) i domena može biti Vaša nakon svega par minuta.

Posebna ponuda za vlasnike više domena
Ukoliko trebate (ili imate) 25 ili više domena nudimo vam registraciju domene od samo $10,35. Javite nam se i otvoriti ćemo Vam korisnički račun na ponajboljem registru na svijetu, www.Enom.com -u.

Administracija – uredjivanje podataka domene
Administracija domena (.com .net .info .biz .org .eu) kod nas u Orbisu je u potpunosti u Vašim rukama i ne ovisite o nikome, podatke domene možete mijenjati online, bilo kada, bilo gdje.. Administracija je vrlo jednostavna i brza (kroz naš sustav, direktno na registru sami mijenjate podatke domene).
Zašto je to važno? Zato jer ako netko drugi uredjuje te podatke umjesto Vas, onda je upitno Vaše raspolaganje domenom! Mnoge firme nude uslugu registracije domena, a da cjelokupnu registraciju i administraciju domena rade te firme, a ne Vi. Takva je registracija domene vrlo rizična. Ako sami nemožete ažurirati podatke o domeni, tada u stvari Vi i niste korisnik domene (!) pa preporučujemo da takve registrare zaobilazite u širokom luku.

Stabilnost registrara je važna!
Vodite računa o statusu i stabilnosti firme gdje registrirate domenu. Ako firma, obrt ili pojedinac kod kojih imate registriranu domenu i web stranice propadnu, propada i vaša domena, vaše web stranice, u koje ste uložili nemali novac!
Stoga ne riskirajte, poslujte s nama! Orbis d.o.o. je stabilna firma, koja se ovim poslom bavi od 1996. godine!

Transfer domena u Orbis
Ukoliko već imate domenu, a želite je transferirati na naš registar, da bi domenu produživali i uredjivali kod nas, kod narudžbe izaberite opciju ‘Transfer’ (prije toga morate domenu pripremiti za transfer). Cijena transfera domene ista kao i cijena registracije domene, a transferom se ujedno i produžuje registracija domene za dodatnih 12 mjeseci. Tj. transfer ne stoji ništa.

Postupak transfera domene:

  1. Otključajte domenu (status domene mora biti UNLOCK ili ACTIVE)
  2. Pripremite EPP key (ključ) domene
  3. Pokrenite transfer

Ako nemožete sami otključati domenu i vidjeti EPP key zatražite za vas to uradi trenutni registrar.
Proces transfera traje 2-6 dana, a potrebno ga je započeti barem 15 dana prije istjeka domene. Transfer ne utječe na rad domene. Ukoliko je domena aktivna i imate za nju hosting neće biti prekida u radu domene zbog transfera.

Važno: pazite da registraciju domena tipa .com, .net, .org, .info, .biz .mobi, na vrijeme produžite
 Orbis svojim kupcima domena šalje upozorenja o istjeku domene 30, 14, 7, 3 i 1 dan prije isteka domene, te ponudu za produljenje registracije domene 14 dana prije istjeka aktualne registracije na email upisan u sustavu za klijente. Kad se uplata ponude proknjiži sustav automatski domenu produži za novo zakupljeno razdoblje.
Ukoliko registracija istekne domena će biti blokirana, web i email neće raditi. No domena je i dalje u vlasništvu registranta i registracija se može produžiti po cijenama novih domena. U tom statusu domena može biti do 30 dana.
Ako se registracija u tom roku ne produži domena ulazi u REDEMPTIONPERIOD, koji traje novih 30 dana (iz prakse znamo da to ne mora biti pravilo..), a u tom statusu može je produžiti samo dotadašnji vlasnik, ali po cijeni koju odredjuje američki registrar. Iz iskustva možemo reći da su cijene između $50-$500. Stoga – bolje je domenu produžiti na vrijeme. Postoji i opasnost da registar ne produži registraciju čak ni po toj višoj cijeni.
Ako se domena ne produži ni u tom statusu, slijedeći je DELETIONPERIOD, tj. status brisanja domene. On traje 5 dana i u tom periodu nitko nemože produžiti registraciju. Nakon toga domena se briąe iz registra i ponovo je slobodna za prodaju. U praksi smo primijetili da registri često ne izbrišu domenu na vrijeme ili da domenu registrira netko treći.. Stoga, ne čekajte nego produžite domenu na vrijeme.

Napomena: kod narudžbe novih domena, u vremenu nakon narudžbe domene, pa do evidentiranja uplate za registraciju, domena je i dalje slobodna! ORBIS d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko u tom vremenu domena bude registrirana od strane treće osobe. Stoga, nakon što pronađete slobodnu domenu, požurite sa uplatom!