.eu

.eu domene

Orbis je ovlašteni registrar Eurid-a za domene .eu

Domene .eu vrlo su popularne, prepoznatljive, a registrirati ih mogu firme i osobe s adresom u nekoj od zemalja Europske unije.

Broj domena  nije limitiran, može se zakupiti neograničen broj eu domena

 AKCIJA do 31.08.2017! Registracija .eu domene na godinu dana samo 19 Kn + pdv. Akcija vrijedi samo za jednogodišnju registraciju domene .eu, a kupon za popust je DEU19)!
Ili jednostavno kliknite na ovaj  Link za narudžbu domene s kodom za popust!

registracija .eu domene

Registracija domene .eu se radi online, a domena .eu je aktivna je odmah nakon ažuriranja uplate.

Kod nas možete registrirati domenu, a i transferirati registriranu domenu k nama na naš registar. Transferom domene ujedno se i produžuje registracija za dodatnih 12 mjeseci. Kod narudžbe transfera morate upisati autorizacijski kod domene.

Autorizacijski kod zatražite od trenutnog registrara, on ga mora poslati. Ako vam trenutni registrar ne želi poslati kod, javite nam se da vam pomognemo riješiti problem. Autorizacijski kod se sastoji od ukupno 16 slova i brojki odvojenih crticom, u sljedećem formatu XXXX-AAAA-BBBB-CCCC.

Najčešća pitanja i odgovori o .eu domeni

Osnovna pravila za registraciju

Naziv domene sastoji se od niza od najmanje 3, a najviše 63 znaka koje čine:

  • fizička ili pravna osoba mora biti s adresom zemlje članice EU
  • slova engleske abecede, pri čemu nema razlike između velikih i malih slova;
  • brojevi 0-9, s time da barem jedan znak u nazivu mora biti slovo;
  • znak crtice (minus)(-), pri čemu crtica ne smije biti ni prvi ni posljednji znak u nazivu, niti se smije pojavljivati na dva uzastopna mjesta
  • Pravilnik možete pročitati ovdje

Napomena: u vremenu od završetka registracije domene do evidentiranja uplate po ponudi za registraciju domena je i dalje slobodna! ORBIS d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost ukoliko domena bude registrirana od strane treće osobe. Domena će biti registrirana nakon proknjižene uplate. Stoga, nakon što pronađete slobodnu domenu, požurite sa uplatom da bi proces registracije čim prije završio.

Više o domenama

Želim provjeriti domenu, naručiti uslugu