Više o hostingu

Nudimo hosting – smještaj domena na vrhunske, izuzetno snažne (2x CPU Harpertown, Woodcrest, Clovertown) servere. Paketi su smišljeni da bi zadovoljili sve kategorije korisnika ove usluge. Optimalan izbor paketa nameće se sam po sebi, to je naš najprodavaniji paket Business Linux-1.

Svi naši paketi imaju ove zajedničke karakteristike: naš stalni nadzor nad radom i sigurnošću servera, backup (arhiviranje) podataka, besplatnu ANTISPAM zaštitu, panele za lako upravljanje domenama (Cpanel + Fantastico za Linux server, HC i Helm za Windows servere), webmail – program za rad sa E-mailom iz browsera.

Koji web hosting paket izabrati? Lima paket je izuzetno jeftin (svega 8,15Kn mjesečno), a postavili smo ga da oni najplićeg džepa i najmanjih potreba nikad više ni ne pomisle na grozne i spore ‘free’ servere.. Za ozbiljnu upotrebu nudimo Basic paket, koji stoji nešto više od 16 Kn mjesečno.

S razvojem Interneta koji postaje sve brži (ADSL), te s razvojem tehnologija, na pr. mobitela, digitalnih kamera, sve više je video i audio sadržaja na Internetu, a značajan rast je zabilježen u upotrebi Emailova, koji i sami postaju sve veći.. Budući da je za siguran rad vaših Internet stranica i email adresa neophodno osigurati bar 30% više webhosting prostora od trenutnih potreba, tako da ne dodjete u situaciju da neki sadržaj ili email nemožete primiti zbog nedostatka prostora, pripremili smo za poslovne korisnike velike pakete po povoljnim cijenama, a upravo je jedan od njih naš naprodavaniji hosting paket – Business Linux-1.

Business LINUX-1 paket: obilje prostora dovoljno za web i mail sadržaj, uz mogućnost da postavite na taj prostor i dvije domene, uz izrazito povoljnu cijenu. Optimalno rješenje za većinu vlasnika domena upravo je Business LINUX-1 hosting paket. Uz sve nabrojeno Business LINUX-1 stoji svega 29.91 Kn mjesečno + pdv, (minimalno razdoblje zakupa jest 12 mjeseci, cijena 359Kn + pdv (437,98 Kn)), a uključuje i cijenu registracije domene!

Tko želi još više prostora, uz mogućnost postavljanja i treće domene, izabrati će Business LINUX-2 webhosting paket.

Mnogi naši klijenti ne žele ni razmišljati o mogućem nedostatku prostora za web stranice, žele izbjeći nemogućnost primanja emaila jer je u nekom momentu zakupljeni prostor popunjen (obično neki važan mail stiže baš u momentu kad prijatelji mailom šalju kojekakve sličice ili filmiće pa nestane mjesta.. :)).. Za krajnje ozbiljne kupce tu je krajnje ozbiljan paket – Business LINUX-3.

Najčešća pitanja i odgovori:

Pitanje: Što je to web hosting?.

To je usluga najma dijela prostora web hosting servera kako bi na tom prostoru postavili svoju domenu, te tako imali svoje web – Internet stranice, Email adrese..Pitanje: Često nas pitate da li uzeti Windows ili Linux web hosting paket.

Ako stranice razvijate u .ASP tehnologiji morate zakupiti Windows hosting paket. Za HTML i PHP web stranice zakupite Linux hosting paket, jeftiniji je i jednostavniji za upotrebu. Takodjer, nema veze ako Vi imate kod kuće Windowse. Linux paket bit će Vam OK.Pitanje: Imam kod vas Linux hosting paket, a sad trebam Windows paket. Da li me možete preseliti na Windows server i da li moram poslati dokumente za to?

Odgovor: Preseljenje sa Linux hostinga na Windows, ili obrnuto, ne stoji ništa i može se napraviti u roku par sati. Plaća se samo razlika u cijeni hosting paketa. Dokumente za to nije potrebno slati.Pitanje: Ako domenu selim na vaš server da li ćete mi pomoći preseliti sadržaj mojih stranica na vaš server?

Odgovor: Da, javiti ćete nam pristupne podatke za stari hosting i ako je to ikako moguće, a najčešće jest, preseliti ćemo vam stranice na naš server i to potpuno besplatno.Pitanje: Koliko traje atkiviranje domene i web hosting usluge?

Odgovor: Tek nekoliko minuta nakon primljene uplate potrebno ja da bi domena bila vidljiva na Internetu i da bi mogli početi razmjenjivati E-mail poruke. Napomena: postupak registracije .hr domene traje 2-3 dana.Pitanje: Imam stranicu na drugom serveru, često se dogadja da se jako sporo otvaraju ili da ih uopće nemogu otvoriti. Isto tako i Email adrese. Da li je to problem domene ili servera?

Odgovor: To je problem servera i ako se ti problemi ponavljaju najbolje je takvog pružatelja hosting usluga odmah zamijeniti. Moguće je čak i prepoznati firme kod kojih ćete prije ili kasnije imati problema. One oglašavaju prodaju enormno velikih paketa, s neograničenim prostorom, neograničenim bandwidthom (prometom) za izuzetno malu cijenu. Zapitajte se, da li možete doći u dućan informatičke opreme i kupiti neograničeno veliki disk? Naravno da nemožete. Sve ima svoju cijenu, pa vam stoga savjetujemo da takve firme, koje vam nude neograničeni promet, prostor ili što drugo – zaobilazite u širokom luku. Ne samo domaće, nego i strane. Cijena naravno mora biti razumna, ali najjeftinije nikad nije dobro, kako i inače, tako i u web hosting biznisu. Mi se uvijek maksimalno trudimo pronaći pravi omjer dobiveno/uloženo.
Takodjer, kao i free, besplatni servisi, jaaako jeftini pružatelji usluga postavljaju jaaako puno domena na server, i to najčešće slabašni server ne baš zadnje generacije, pa ‘kašljucanje’ servera nije nikakvo čudo. Takve stvari kod nas se nemogu dogoditi. Svi serveri izuzetno su snažni, stalno se nadziru, a čim dosegnu svoje limite prestajemo na njih postavljati nove domene. Dugogodišnje poslovanje i mnogobrojni zadovoljni klijenti najbolje su jamstvo ovih riječi.Pitanje: posjećenost stranica stalno mi raste, stranice mi sve lošije, sporije rade, a još se i moj sadašnji pružatelj usluga ljuti na mene i tjera me sa servera. Kako dugo mogu koristiti uobičajene webhosting pakete?

Odgovor: Ovo je sve češća pojava, koje će biti sve više, jer Internet se koristi sve više, sadržaji stranica sve su ‘teži’. Pitanje je u kojoj mjeri je vaš provider uopće kriv (osim naravno, ako nema zaista preslabi hardware), jer naravno da vrlo posjećene stranice nemogu biti na tzv. share-anom (dijeljenjom) hostingu, jednostavno ste prerasli snagu servera. Koje su to točno veličine teško je reći jer brojke ne ovise samo o posjećenosti, nego i o kvaliteti stranica, programa koje koristite (razni forumi, CMS-ovi, fotogalerije ..) Na pr. jako popularan CMS Joomla ima zaista sjajne mogućnosti, no vrlo je ‘težak’ za server, pa s rastom broja posjetitelja brzo postane problem.
Mi u Orbisu za one vrlo posjećene Internet stranice postavili smo Turbo Linux paket, koji se odvija na dva servera (web+MySQL) i za koji je broj domena po paru servera puno strože limitirani brojem domena po serveru. Paket se pokazao se kao odličan korak između zakupljenog ‘običnog’ paketa i vlastitog servera, budući da je puno jeftiniji nego zakup čitavog servera.Pitanje: Da li je AntiSPAM zaštita automatski aktivirana?

Odgovor: Na serverima je sve već instalirano i vrši se osnovna AntiSPAM zaštita, dok napredniju zaštitu svaki korisnik mora za svaki paket instalirati sam. Za to je dovoljno par puta kliknuti mišem, ništa više.. Kako to učiniti pročitajte na Orbis forumu.


Želim naručiti hosting